Citylogistik, lastcyklar, elfordon och segling

Bortom trenderna

movebybike terapisoffa transportHar under större delen av dagen varit på Camino magasins hållbarhetsdag ”Bortom trenderna”.  Började dagen med att transportera en terapisoffa på uppdrag av MP som haft klimatterapi under dagen. Var inte alls så där trött som jag ser ut ;).

Mycket fokus på cirkulär ekonomi och framförallt på de bra initiativ som enorma företag som H&M och IKEA gör. Lite synd att två olika talare på samma ämne endast lyfte fram riktigt stora företags initiativ. Gör det en del själv och tyvärr gör den svenska mentaliteten att det snabbt kommer reaktioner på att de minsan inte gör något bra, totalt sett och det gör att många av alla de tveksamma svenskarna som är allmänt skeptiska till stora företag lätt tror att det bara handlar om greenwashing. Det är just det cirkulär ekonomi inte gör. Anledningen till att jag brinner så mycket för just cirkulär ekonomi är just att det går på djupet och engagerar ledning och VD på ett helt nytt sätt. Visst det är till en del nya ord på gammalt tänk men just det gör att företagare och ledare förstår potentialen i att börja ställa om.

Men bra att Houdini fick berätta om sin uthyrning av Cradle to Cradle-inspirerade skalplag för skidåkning eller segling.