Citylogistik, lastcyklar, elfordon och segling

Vad har hänt sen förra crowdfundingen?

För lite över ett år sen avslutade jag min senaste crowdfunding som jag gjorde tillsammans med Ekocharter-gänget Sara Nordin & Cajsa Henrikson. Nu när jag är igång med ytterligare en till crowdfunding så tänkte jag det var läge att uppdatera lite kring hur det går med bygget av Elvira. I crowdfundingen skrev vi att målet var att bygga den eldrivna katamaramen inom två år. Vi fick  ihop 45 000 av de 100 000 vi behövde för att få fart på processen och snabbare hitta den stora finansieringen. De räckte långt men det hade helt klart gått snabbare med 100 000. Just nu väntar vi på en offert från ett varv på en katamaran för mer än dubbelt så många passagerare runt 70 istället för 30. Med en enklare design så ser det ut som om vi kan bygga den för ungefär samma budget.

För en del av pengarna vi fick ihop printade vi en 3D-modell av Elvira som ska ställas ut på Tekniska Museet vilken månad som helst nu. Det skulle varit klart för ett halvår sen men museet har tyvärr dragit ut på tiden lite. Vi betalade även konstruktörerna med hjälp av en del av crowdfunding-pengarna så att de kunde jobba vidare.

Slutligen: vi hoppas nu få fart på bygget och sen sjösätta vår nya katamaran om c:a ett år om allt går i lås. Helt enligt tidsramen i crowdfundingen alltså. Just nu är det 20 timmar kvar på MOVEBYBiKE-crowdfundingen, slutspurten är igång! https://www.fundedbyme.com/en/campaign/3697/hjalp-movebybike-stockholm-ersatta-lastbilar/